17 octombrie 2021, 18:34

Pe bune sau doar un vis? Smartphone-ul cu dronă foto inclusă

Compania Vivo lucrează la un nou smartphone cu dronă integrată, conform unui brevet depus de curând. Se presupune că drona dispune de două camere și senzori cu raze infraroșii. Conform înregistrării brevetului Vivo, se pare că drona ar fi stocată în interiorul smartphone-ului și iese din dispozitiv atunci când este necesar.

Designerul industrial Sarang Sheth, împreună cu LetsGo Digital, au realizat redări grafice conceptuale ale dispozitivului, care ne oferă o perspectivă asupra modului în care ar putea funcționa modulul. Drona alunecă din telefon, din ceea ce arată ca o tavă sau un sertar.

Vivo probabil va decide să construiască un telefon mare și cu lățime generoasă pentru a stoca drona în interior. Este posibil ca bateria să fie de dimensiuni mai mici, pentru că drona ocupă de fapt mare parte din spațiul dedicat acumulatorului.

Dacă Vivo va lansa smartphone-ul, ar fi reușit să treacă de o problemă de care producătorii încearcă să scape, de ceva vreme: crestătura camerei pe un smartphone, pentru a găzdui camera frontală. De-a lungul anilor, firmele au încercat să utilizeze:

  • camere pop-up motorizate, cum ar fi cea de la Redmi K20 Pro (camera foto iese din telefon la cerere);
  • în timp ce altele au folosit mecanisme de cameră flip, cum ar fi la Asus 6Z (camera foto se dă peste cap, din spate în față).

 

Deocamdată, cele mai viabile variante de pe piață se prezintă sub forma unor carcase de telefon cu acumulator extern și dronă foto încorporată, cum este modelul Selfly.

Foto: Core 77


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.