4 decembrie 2020, 1:40

Șobolanii conduc mașini! Cum ne poate afecta depresia creierul

Cercetătorii de la Universitatea Richmond au reușit să învețe șobolanii să conducă o mașinuță.

Un experiment amuzant și interesant ce studiază șobolanii și mai exact capacitatea acestora de a învăţa şi de a se adapta.  Mașinuța a fost construită dintr-un recipient de plastic în interiorul căruia se aflau trei bare din cupru care permiteau controlarea direcţiei în care maşina se deplasează. De fiecare dată în care şobolanii atingeau barele şi făceau ca maşina să se mişte, cercetătorii îi răsplăteau cu mici gustări, relatează descopera.ro.

Pentru a vedea dacă sunt șoferi buni, oamenii de știință au realizat un „circuit auto” cu suprafaţa de 4 metri pătraţi în care aceştia plasau alimentele tot mai departe pentru a-i învăţa pe şobolani să conducă din ce în ce mai bine.

„Au învăţat să conducă maşina în moduri unice şi au folosit trasee pe care nu le-au folosit niciodată pentru a ajunge în cele din urmă la recompensă”, a explicat dr. Lambert.

Dr. Kelly Lambert susține că acest experiment este foarte important pentru a înţelege modul în care depresia sau Parkinson ne afectează creierul.

Cred că şobolanii sunt mai deştepţi decât cred cei mai mulţi oameni şi că majoritatea animalelor sunt mai inteligente în moduri unice decât credem noi”, a mai transmis dr. Lambert.

sursa foto: petpad.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.