14 iulie 2020, 12:16

Șoferii, în pericol să-și piardă locurile de muncă. Va fi introdus primul autobuz din România care se conduce singur

Primăria din Cluj-Napoca ar urma să lanseze primul autobuz fără șofer din țara noastră. Acesta ar urma să deservească chiar o linie principală din centrul orașului. Proiectul pilot a fost realizat de mai multe firme din domeniul tehnologiei în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Propunem o linie zero în zona centrală a orașului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Un proiect care deja se testează în unele orașe europene cum ar fi Viena, Lyon sau Paris. Într-unul sau maximum doi ani putem să testăm, să avem un proiect pilot pe anumite rute bine stabilite și, sigur, pe parcursul dezvoltării tehnologiei vom putea să extindem acest proiect pilot”, este chiar declarația directorului pentru dezvoltarea municipalității, Ovidiu Cîmpean, conform celor de la Ebsradio.ro citați de stiridecluj.ro.Tot acesta ar susține și faptul că Uniunea Europeană este interesată de astfel de inițiative în viitorul exercițiu financiar.

Tot acesta ar susține și faptul că Uniunea Europeană este interesată de astfel de inițiative în viitorul exercițiu financiar.

Sursă foto cover: stiridecluj.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.