3 martie 2024, 6:39

Unui soldat moldovean autodeclarat gay i se cere să dovedească asta prin poze sau certificat (VIDEO)

Ministerul Apărării din Republica Moldova cere soldatului Marin Pavlescu, cel care a declarat că este homosexual, să demonstreze orientarea sexuală prin poze sau certificat medical. Avocatul militarului consideră aceste cerințe absurde. Responsabilii de la Avocatul Poporului spun că ministerul încalcă drepturile omului.

 

Aceste declarații au fost făcute de Petru Corciun, reprezentat al ministerului Apărării, în cadrul audierilor publice realizate de Consiliul Pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității. Militarul anunțase că nu se mai întoarce în unitatea militară unde își desfășura serviciul militar pe motiv că este hărțuit din cauză că este homosexual.

„Este absurd. Noi considerăm că este o atitudine josnică și o pregătire foarte proastă a reprezentatului Ministerului Apărării”, a spus avocata Doina-Ioana Străișteanu.

„Avocatul Poporului consideră că este o ingerință la dreptul la viață privată, la dreptul la intimitate și, în același timp, consideră că autoritățile naționale urmează a adopta conduite mature și reparatorii, întrucât Avocatul Poporului sancționează asemenea practici considerându-le improprii respectării drepturilor omului”, a spus Diana Mazniuc, reprezentanta Avocatului Poporului.

„Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta!!! ”, a scris Pavlescu într-o postare pe Facebook.

Cazul a devenit cunoscut în luna noiembrie anul trecut. Militarul a publicat un filmuleț video în care a anunțat că este gay, iar din acest motiv era hărțuit la unitatea militară unde își satisfăcea serviciul militar:

În urma unei investigații a Ministerului Apărării, urmele de hărțuire și intimidare nu au fost găsite. Atât ministerul, cât și avocatul tânărului, au trimis plângeri pe acest caz la procuratură, care acum investighează cazul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol