CITIRE

Care sunt motivele înfricoșătoare pentru care româ...

Care sunt motivele înfricoșătoare pentru care românii renunță la joburi

Ejobs.ro a lansat la sfârșitul lunii octombrie – chiar în ziua de Halloween – un sondaj „horror” despre angajații din România și migrația de la un loc de muncă la altul care prezintă motivele ce i-ar face pe angajații români să fugă mâncând pământul de angajatori.

Printre motivele enumerate se află: „un șef psihopat” (răspuns întâlnit în 42% dintre cazuri), „colegi care înjunghie pe la spate” (răspuns oferit de 29% dintre respondenți), iar 10% sunt speriați de lucrul până în toiul nopții, se arată în comunicatul de presă trimis redacției Edițiadedimineață.ro.

Alte obstacole cu care se mai întâlnesc angajaţii români sunt, volumul uriaș de muncă (21%), „şefii clovni” (14%), „colegii vrăjitori” (13%) sau „şedinţele de circ” (12%). Lista nu se termină aici, fiind prezente și următoarele variante: stresul de a ajunge la o oră fixă dimineața la birou, teama de a fi concediat, lucrul cu un şef incompetent, neplata salariului sau lipsa comunicării în interiorul organizației.

Pentru că sondajul a apărut în ziua de Halloween, nu putea lipsi întrebarea legată de sărbătorirea acestei zile la birou, 84% dintre angajați declarând că nu se organizează nici o petrecere de Halloween la birou. Ce-i drept, față de tradiția petrecerii de Crăciun, festivități dedicate sărbătorii importate din Statele Unite ale Americii abia acum începe să-şi croiască drumul în cultura organizaţională a angajatorilor români.

Ejobs.ro informează că studiul a fost realizat în luna octombrie 2017, pe un eşantion de 1.299 de respondenţi, mai mult de jumătate dintre aceștia neavând o funcție de conducere. Din punct de vedere al sexului, 62% dintre participanţii la studiu  sunt femei, iar 38% bărbaţi. Categoria dominantă de vârstă, aproximativ 85% este 26-55 de ani, iar 59% dintre aceştia au studii superioare.

[Sursă imagine: mallbizclub.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.