6 septembrie 2023, 18:36

Sondaj. Criza climatică influențează inclusiv numărul de copii al unui cuplu

Schimbările climatice influențează deciziile oamenilor cu privire la locul de muncă, la companiile de la care fac cumpărături și chiar la numărul de copii pe care îi vor avea.

Potrivit unui nou sondaj, mai mult de jumătate dintre părinți, 53%, afirmă că schimbările climatice le afectează decizia de a avea mai mulți copii, scrie CNBC.

Sondaj

Firma globală de cercetare Morning Consult a realizat sondajul în numele companiei de tehnologie informatică HP, intervievând peste 5.000 de părinți adulți din India, Mexic, Singapore, Statele Unite și Regatul Unit. Au fost intervievați aproximativ 1.000 de părinți din fiecare dintre cele cinci țări.

Practic, 91% dintre părinți, adică 91%, sunt preocupați de schimbările climatice, potrivit sondajului. Efectele particulare care îi îngrijorează includ creșterea temperaturilor (62%), lipsa apei (51%), schimbarea nivelului mării (43%) și fenomenele meteorologice de amploare (43%).

Părinții spun că îngrijorarea cu privire la schimbările climatice are un impact și asupra deciziilor lor profesionale. Mai mult de patru din zece, 43%, dintre respondenții la sondaj au declarat că au reconsiderat posibilitatea de a lucra pentru o companie din cauza nivelului de angajament al acesteia față de problemele sociale și de mediu.

Decizii de cumpărare

Acțiunile demonstrate de o companie pentru a aborda schimbările climatice influențează, de asemenea, deciziile de cumpărare. Aproape două treimi, 64% dintre părinții intervievați au declarat că preferă produsele care provin din surse sustenabile, iar 60% dintre părinți spun că practicile de sustenabilitate ale unei companii joacă „un rol important” în ceea ce cumpără efectiv.

Părinții „sunt dispuși” să plătească mai mult pentru produsele despre care știu că sunt mai durabile, potrivit sondajului. Disponibilitatea de a plăti mai mult pentru produse sustenabile depinde de tipul de produs, conform sondajului: 75% dintre părinți vor plăti mai mult pentru îmbrăcăminte sustenabilă, 62% pentru produse pentru animale de companie, 59% pentru achiziții de tehnologie, cum ar fi laptopurile, și 66% pentru telefoane mobile.

Decizii

Acest angajament față de produsele sustenabile vine într-un moment în care 84% dintre părinți spun că, în general, costul vieții este în creștere și 57% dintre părinți spun că este nevoie de „mult timp” pentru a acționa în mod conștient față de mediul înconjurător, ceea ce include lucruri precum compostarea, reciclarea, achiziționarea de produse fabricate din materiale reciclate și upcycling, spre deosebire de aruncarea lucrurilor la gunoi.

Potrivit părinților, este în mare măsură responsabilitatea corporațiilor de a lua decizii bune privind clima, spun părinții. Puțin mai mult de jumătate, 51% dintre părinți spun că societățile au „multă” responsabilitate pentru a se responsabiliza să facă ceea ce trebuie pentru climă, și doar 36% dintre părinți spun că responsabilitatea de a împinge societățile să acționeze în mod durabil revine clienților.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol