2 martie 2024, 16:19

Sondaj pe bune. Un rus din trei crede că Soarele se învârtește în jurul Pământului

Nu-i de glumă cu sondajele de opinie, iar cel de mai jos dovedește că  ne cam îndreptăm către o continuare a filmului Idiocracy.

Ei bine, potrivit unui sondaj publicat de Institutul rus de Cercetare a Opiniei Publice, 35% dintre ruși cred că Soarele se învârtește în jurul Pamântului și nu invers, relatează corespondentul BBC la Moscova și Nexta.

Corespondentul BBC Steve Rosenberg notează că procentul celor care cred că Terra este centrul în jurul căruia se rotește Soarele este mai mare decât în 2007.

Și asta pentru că la acea vreme, doar 28% dintre ruși credeau că Soarele se învârtește în jurul Pământului.

În ciuda acestor date, cercetarea institutului condus de statul rus concluzionează că ”nivelul general de alfabetizare științifică a populației este în creștere”.

But wait, there is more!

Desigur, Rusia nu este singura țară cu asemenea rezultate. Probabil fiecare stat se “mândrește”cu asemenea găuri negre în materie de știință. Ca să nu fim părtinitori, putem spune că un sondaj din 2014,  publicat de Time, arată că un american din patru crede același lucru.

Cât despre adepți ai Pământului plat, avem și aici niște rezultate.

Ei bine, circa 11 milioane de brazilieni cred (conform unui articol publicat de France 24 în 2020) că Pământul este plat. Asta înseamnă cam 7%.

Mă întreb ce sondaj ar merge mai bine la noi? Ce ziceți de tunelurile dacice?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol