15 aprilie 2024, 18:08

Sondaj. Trei sferturi dintre români nu vor pleca NICĂIERI  în vacanță. Ce se întîmplă cu restul

Aproximativ trei sferturi dintre români susțin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face, puțin peste 10% își vor petrece vacanța de iarnă în România, la munte, 7,5% vor petrece la rude/la țară, peste 6% pe litoralul românesc și numai 2,6% o vor petrece în străinătate.

Unde mergem în străinătate

Dintre cei care își vor petrece concediul în străinătate, circa 22% spun că vor merge în Turcia, aproape 16% au ales Spania, 12,5% – Grecia, câte 10% vor petrece sărbătorile în Bulgaria și Italia iar peste 6% în Egipt. Printre alte destinații de vacanță se numără, Norvegia, Anglia și Brazilia.

Câte zile plecăm în vacanță?

La întrebarea – Câte zile îți permiți să mergi în vacanță în această iarnă – peste 68% dintre cei care au răspuns sondajului am menționat că vor merge 3 – 4 zile anul acesta în vacanță, peste 20% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanță, circa 8% vor merge în vacanță 10 zile și numai 2% vor petrece două săptămâni sau mai mult în vacanță.

Buget

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanța de iarnă – aproximativ 80% dintre respondenți au menționat că vor aloca sub 1.000 lei, peste 11% au răspuns între 1.000 – 2.000 lei, 6,5% vor aloca între 2.000 – 4.000 lei, iar aproape 4% intenționează să cheltuiască peste 4.000 lei.

Cum plecăm

Referitor la mijlocul de transport pe care îl folosesc românii pentru a merge în vacanță, autoturismul personal este prima alegere.

Mai mult de jumătate dintre cei care vor pleca în vacanță vor merge cu mașina, circa 23% au ales să se deplaseze cu trenul, peste 15% cu autocarul și aproximativ 8% cu avionul.

Sondajul a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 53% dintre respondenți sunt salariați, 75% locuiesc la oraș și peste 27% au studii superioare.

Sursă HotNews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol