14 iunie 2022, 12:46

SONDAJ. Oamenii nu sunt dornici să facă turism pe Lună

Majoritatea oamenilor nu sunt dornici de călătorii în spațiu: 61% spun că, dacă banii nu ar fi o problemă, tot nu ar dori să călătorească pe Lună. Coloniile spațiale ar putea fi la ani lumină distanță: 72% dintre cei chestionați spun că este puțin probabil ca oamenii să colonizeze și să trăiască pe Lună în următorii zece ani.

Anul trecut a cunoscut un salt mare pentru omenire: mai multe companii private au ajutat la trimiterea în spațiu a câtorva civili, celebrități și moguli ai tehnologiei. Mai mult de jumătate (53%) dintre adulții din SUA spun că SpaceX este în fruntea sectorului privat de explorare a spațiului. Aproximativ 7 din 10 (75%) cred că Elon Musk este lider în cursa spațială, în comparație cu Blue Origin a lui Jeff Bezos (7%) și Virgin Galatic a lui Richard Branson (1%).

Femeile sunt oarecum mai predispuse decât bărbații să facă o călătorie în afara acestei lumi (68%). Cu toate acestea, la Generația Z, mai mult de jumătate (55%) spun că ar face o excursie pe Lună, cu condiția ca banii să nu fie un factor.

Două treimi (65%) dintre adulții din SUA spun că este probabil ca companiile private concentrate pe explorarea spațiului să facă profit în următorii zece ani, în scădere cu 6% față de 2019.

Sondajul a fost realizat în decembrie 2021, pe 2.600 de respondenți din SUA, de către Momentive și Axios. Respondenții la acest sondaj au fost selectați dintre cele peste două milioane de persoane care participă zilnic la sondaje pe platforma Momentive. Marja de eroare este de ±2%.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol