20 ianuarie 2022, 9:50

Spania, pe lista țărilor care înregistrează cazuri de „Flurona” – infectare simultană cu gripă și COVID

După Israel, și în Spania se înregistrează cazuri de infectare simultană cu gripă și SARS-CoV-2, așa numita „Flurona”. Deocamdată, pacienții nu au evoluții severe.

Israelul a fost prima țară care a raportat un caz de dublă infectare, la o femeie care a venit la spital să nască și care nu este vaccinată.

Regiunea spaniolă Catalonia a identificat mai multe cazuri de ”flurona”, dar medicii au explicat că infectarea simultană cu virusul gripal și SARS-CoV-2 nu a dus la situații mai grave decât în cazul pacienților care au doar COVID-19.

Peninsula iberică se află în valul 6 al epidemiei de COVID-19 și în condițiile în care peste 70% din populație este vaccinată, capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de 19%.

Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă poate surveni coexistenţa a doi patogeni într-un organism, explică un medic spaniol, Gemma Craywinckel, citată de EFE, preluată de agerpres.ro.

Pe de altă parte, un profesor de sănătate publică de la Universitatea din Atena atrage atenția că lumea medicală trebuie să fie atentă la „Delmicron”, adică la infectarea simultană cu tulpinile Delta and Omicron ale SARS-COV-2.

Israelul va oferi a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 locuitorilor în vârstă de peste 60 de ani şi personalului medical, a anunţat duminică prim-ministrul Naftali Bennett, în plină creştere a contaminărilor cu varianta Omicron a coronavirusului.

Autorităţile sanitare au dat joi undă verde pentru vaccinarea cu doza a patra a persoanelor imunodeprimate.

La scurt timp după debutul vaccinării acestor persoane, directorul din Ministerul Sănătăţii, Nachman Ash, a autorizat administrarea imediată a unei a patra doze rezidenţilor din căminele pentru vârstnici şi pacienţilor din secţiile de geriatrie.

În ultimele zile a fost consemnată o creştere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19, care nu se traduce însă, cel puţin deocamdată, într-o creştere marcantă a spitalizărilor.

Duminică, autorităţile au raportat 4.206 de cazuri noi de infectare şi o creştere de 195% pe o săptămână, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

‘Putem previziona 5.000 de cazuri noi pe zi în curând’, a atenţionat Bennett, reiterând apelul la vaccinarea masivă a adulţilor şi copiilor.

Într-o ţară cu 9,2 milioane de locuitori, în care peste jumătate din populaţie a primit doza a treia booster, cazurile grave se concentrează în prezent în rândul persoanelor nevaccinate, indică datele făcute publice de autorităţi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.