23 octombrie 2020, 14:33

Specialiștii ne recomandă un top al băuturilor alcoolice sănătoase

Chiar dacă pare bizar, există unele băuturi alcoolice sunt sănătoase și recomandate de specialiști. Însă, prima precizare a acestor oameni de specialitate, în ceea ce priveşte consumul de alcool, este să avem de fiecare dată măsură.

Indiferent care este băutura preferată pentru noi, nu trebuie să depăşim cantităţile recomandate, cum ar fi: maximum două sau trei pahare de vin ori 150 ml de tărie. Așadar, consumul ocazional și cu măsură nu reprezintă un pericol pentru sănătate, însă trebuie să fim atenți și ce fel de băuturi alcoolice ne alegem.

Prin urmare, specialiștii ne recomandă un top al băuturilor sănătoase:

Vinul sec

sursa: unica.md

Vinul sec conține mai puțin zahăr decât o bere. Cel mai recomandat este vinul roșu, deoarece acesta este bogat în antioxidanți. Dar și vinul sec alb este bun pentru că are mai puțin alcool decât cel roșu, având mai puține calorii.

Șampania

sursa: seomoldova.com

Șampania este un vin spumant format din struguri albi și poate avea mai puține calorii chiar și decât un pahar cu vin alb.

Vodka cu apă minerală

sursa: thedrinkkings.com

Vodka nu conține zahăr, ceea ce înseamnă că are și o cantitate mai mică de calorii decât alte băuturi alcoolice.

Gin – Whiskey – Tequila

sursa: everythingzoomer.com

Acestea nu conțin îndulcitori artificiali și nici zahăr, așa că au o valoare calorică mult mai mică decât băuturile care conțin zahăr, cum ar fi lichiorul

Bloody Mary

sursa: liquor.com

Bloody Mary este un cocktail pe bază de vodkă și suc de roșii, combinat cu sare, fiind slab calorică și având calități nutriționale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.