1 decembrie 2021, 8:24

Cum se transformă energia plantelor în muzică: spectacol în Delta Văcărești

Coregrafa Andreea David, alături de colectivul TechnoFields, așteaptă publicul în Parcul Natural Văcărești pentru o serie de întâlniri în natură, în cursul cărora forme de dans colectiv vor fi trecute prin grila artei contemporane, pentru a fi transformate în peisaj.

„MicroRave – Încercări de a deveni peisaj” este o invitație de a dispărea definitiv din cadrul antropic, aspirați de energia frunzelor care își deschid drum printre crăpăturile dalelor de beton sau prin lăstărișul care străpunge ruinele districtelor uitate.

Artiști: Andreea David, Maria Baroncea, Eliza Trefas, Oana Maria Zaharia, Maria Mora, Sânziana Pintean, Eve Cousin, Sillyconductor. Costumele sunt asigurate de Andrei Dinu, Paula Dunker și TechnoFields.

Întâlnirea TechnoFields va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 15.00. Accesul în Parcul Natural Văcărești se face dinspre Asmita Gardens. Intervențiile artiștilor sunt neinvazive și nu vor avea impact negativ asupra peisajului, asupra speciilor sau a habitatelor.

Istoric, dansurile colective sunt întâlniri la marginea societății, în locuri ale nimănui, și revendică un spațiu al toleranței, al incluziunii și al libertății de exprimare. Prin adunările de dans colectiv, oamenii depășeau, măcar pentru o vreme, diferențele de clasă, rasă și gen, conturând temporar un spațiu comun orizontal, alternativ față de cel ierarhic al societății.

Practicile coregrafice inițiate de colectivul TechnoFields anul trecut, reunite sub tema „încercări de a deveni peisaj”, continuă anul acesta în cadrul proiectul Becoming Landscape, care integrează și proiecte muzicale, de land art și dialoguri post și transumaniste. Comunitatea artistică coagulată în jurul acestui colectiv își așteaptă publicul timp o lună, până pe 24 octombrie, în Parcul Natural Văcărești, pentru o serie de intervenții culturale și dezbateri, pornind de la ideea hibridizării umanului cu tehnologia și natura.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.