CITIRE

Spectacol inedit al Corului de Copii Radio în luna...

Spectacol inedit al Corului de Copii Radio în luna aprilie. Ce hituri putem asculta

Sâmbătă, 14 aprilie 2016, la ora 19:00, scena Sălii Radio va găzdui mult așteptatul concert de primăvară al Corului de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos, într-un spectacol ce are ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. Acompaniat la pian de Magdalena Faur, concertul va fi prezentat de Delia Nartea, potrivit unui comunicat de presă remis de Radio România Actualități.

Concertul va fi filmat și transmis ulterior de Televiziunea Română. Totodată, deoarece toate biletele la acest eveniment au fost epuizate într-un timp foarte scurt, concertul The Sound of… Musical al Corului de Copii Radio a fost reprogramat la cererea publicului și pentru seara de 21 aprilie 2018, la aceeași oră 19:00, la Sala Radio.

„Așa cum și-a obișnuit publicul, în fiecare primăvară, Corul de Copii Radio pregătește un proiect nou. Dacă în anii anteriori am prezentat “Romanian Roots”, muzică barocă, muzică contemporană – “Ce Bucluc!”, la cererea coriștilor, a trebuit să accept că musicalul este extrem de ofertant, chiar și pentru un cor de copii. Astfel, am putut observa că musicalul este poveste, este muzică, este dans, este animație, este joc, este educație… Protagonist sau spectator, musicalul este la fel de tentant”, a precizat dirijorul Voicu Popescu.

În cadrul acestui concert veți putea asculta hituri clasice precum Porgy and Bess (1935) de George Gershwin sau The Sound of Music (1965) de Richard Rodger sau mai recentul The Greatest Showman (2017) de Benj Pasek/Justin Paul.

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio, care se apropie de aniversarea a 75 de ani de existenţă, a primit numeroase distincţii şi premii, iar în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană a acordat formaţiei titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene. În anul 2017, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu la București în cadrul Festivalului Enescu și la Londra pe scena Royal Festival Hall în Oedipe de George Enescu și în același an a evoluat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român.

Biletele şi abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.