21 aprilie 2024, 4:39

Spectacol unic: Teatrul Național Timișoara omagiază 40 de ani de la dispariția lui Nichita Stănescu

Nichita Stănescu (n. 31 martie 1933, Ploiești – d. 13 decembrie 1983, București) a fost un poet, scriitor și eseist român, ales membru post-mortem al Academiei Române. Este considerat de critica literară și de publicul larg drept unul dintre cei mai importanți scriitori de limbă română, pe care el însuși o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”.

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când s-a stins poetul Nichita Stănescu. În memoria sa, Teatrul Național din Timișoara a programat un spectacol care-i va purta pe spectatori prin universul poetic al lui Nichita Stănescu.

Nichita Stănescu a fost nominalizat în 1979 la propunerea poetului suprarealist Arthur Lundkvist (Suedia), la premiul Nobel pentru literatură.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” îi dedică o reprezentație marelui poet. Astfel, marți, 12 decembrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari” va avea loc spectacolul „O literă în oglindă” de Doru Iosif, scrie Tion.

Pentru o seară, Doru Iosif, poet și muzician, își va ghida publicul într-o incursiune tandră, luminoasă prin universul poetic al lui Nichita Stănescu, cu dimensiunea înțelegerii intime pe care o are față de teatru, față de poezie și față de muzică.

Actorul Teatrului Național va fi însoțit în această rememorare lirică de muzicianul Marius Iacovania, care va acompania lumea lui Nichita cu sonoritatea plină de farmec a chitarei sale.

Biletele pot fi achiziționate aici sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19).

Sursa foto: Teatrul Național Timișoara


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol