28 septembrie 2022, 1:01

Spectacole la TNB de Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului, marcată anual pe 27 martie, va fi sărbătorită la Teatrul Naţional din Bucureşti pe scenă, cu o mulțime de spectacole interesante.

Spectacole de Ziua Mondială a Teatrului (spectacole TNB)

Sala „Ion Caramitru”

Duminică, la Sala „Ion Caramitru”, de la ora 20,00, va fi prezentat spectacolul „Dineu cu proşti” de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, avându-i acum în rolurile principale pe Horaţiu Mălăele şi Mircea Rusu.

Sala Studio

De la ora 19,00, este programat „Micul infern” de Mircea Ştefănescu în regia lui Mircea Cornişteanu, iar la Sala Atelier, de la ora 20,00, va fi prezentat spectacolul „Anonimul veneţian”, regizat tot de fostul director al TNB Ion Caramitru.

Sala Pictura

La Sala Pictura, de la ora 19,30, se joacă „Stupid Fucking Bird” de Aaron Posner, spectacol realizat în cadrul programului „Uşi deschise pentru toţi”, iar la Sala Mică, de la ora 19,00, va putea fi văzut spectacolul „Fetiţa soldat” de Mihaela Michailov, în regia tinerei Silvia Roman.

Evenimente conexe

În online, TNB va transmite conferinţa dramaturgului Matei Vişniec cu titlul „Teatru şi jurnalism (influenţe reciproce)”, susţinută în 2016, în cadrul programului „Conferinţele Teatrului Naţional”. Conferinţa va putea fi urmărită pe canalul de YouTube al TNB între orele 10,00 şi 22,00.

De la ora 12,00, în Foaierul de la etajul I (Tapiserie), va avea loc lansarea monografiei „Viaţă şi Teatru, Teatru şi Viaţă”, consacrată actorului Constantin Dinulescu, apărută la Editura „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca. Autorul cărţii este jurnalistul şi scriitorul Ion Moldovan. Evenimentul va fi prezentat de criticii Irina Margareta Nistor şi Ileana Lucaciu.

De la ora 11,00, în Sala Studio, actorul Dan Puric prezintă spectacolul-conferinţă „M-am întors”, organizat de Agenţia de impresariat Spectaculis.

De la aceeaşi oră, la Sala Media, va avea loc un spectacol al Teatrului Naţional pentru Copii Abracadabra, susţinut de Magicianul Poveştilor, aşa cum îl cunosc copiii pe actorul Marian Râlea, împreună cu echipa sa.

De la ora 18,30, la Sala Media, va putea fi urmărit un spectacol independent de muzică şi poezie găzduit de TNB – „Cuvântul care mă însoţeşte”, din lirica lui Julian Gamentz. Spectacolul va fi susţinut în scop caritabil de Irina Movilă, actriţă a Teatrului Naţional, acompaniată de Andrei Cavassi cu violoncelul său. Sumele încasate urmează a fi donate în beneficiul refugiaţilor ucraineni.

Tot duminică, publicul este invitat să descopere locuri mai puţin cunoscute în noile spaţii ale teatrului, generate după reconstrucţie şi remodelarea clădirii şi să afle detalii inedite cu ocazia tururilor ghidate, gratuite, programate de la orele 15,00 şi 17,00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol