CITIRE

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu va f...

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu va fi dotat cu aparatură medicală de peste 900.000 de euro

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu va fi dotat cu aparatură nouă, în valoare de peste 900.000 de euro, iar modernizarea va dura până în primăvara anului 2020. Anunțul a fost făcut luni de președintele Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean, care a mai menționat și că această investiție ar putea ajuta mai bine 400.000 de potenţiali pacienţi.

„În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină <<Victor Papilian>> din Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, potrivit Agerpres.ro.

Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru dotatrea cu echipamente medicale, dar și pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii medicale performante în domeniul ambulator.

„Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişierul”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.ro.

Prin intermediul acestor fonduri, spitalul va dispune și de un aparat ce se găsește acum doar într-una din clinicile private ale județului. Este vorba de un osteodensitometru DXA, menit să evalueze riscul aparitiei fracturilor osteoporotice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.