CITIRE

Sportul românesc se afirmă din nou. 11 medalii la ...

Sportul românesc se afirmă din nou. 11 medalii la Universiada de vară de la Taipei

Anul acesta, între 19 și 30 august, la Taipei, a avut loc Universiada de vară unde România a fost reprezentată la mai multe categorii de sport, câștigând în total 11 medalii, dintre care trei de aur, două de argint și șase de bronz. Universiada este una dintre competițiile internaționale cele mai importante în materie de sport, după Jocurile Olimpice.

Delegația română a fost formată din peste 90 de sportivi, aceștia participând la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo. La deschiderea jocurilor de la Taiwan, gimnasta Larisa Iordache a fost purtătoarea drapelului,  relatează Agerpres.ro.

Pentru a participa la Universiadă, sportivii trebuie să fie studenți încadrați la o formă de studiu în instituțiile de învățământ superior (licență, masterat sau doctorat) sau absolvenților din anul 2016, care nu depășesc vârsta de 28 de ani, cu excepția baschetului, care are limita de vârstă maximă de 25 de ani.

Regina acestui turneu a fost Larisa Iordache, care a reușit să cucerească două medalii de aur, la sol și la individual compus și una de bronz la bârnă. Cea de-a treia medalie de aur a fost adjudecată de atleta Alina Rotaru, la săritura în lungime, informează Digisport.ro.

Medaliile de argint au fost adjudecate la atletism, de Nicolae Alexandru Soare la proba de 10.000 metri și de Alin Firfirică, la aruncarea discului. Pe lângă medalia de bronz pe care a câștigat-o Larisa la bârnă, alți cinci sportivi au reprezentat România cu succes la Universiada de vară. Locul trei a fost adjudecat de Andrei Muntean la sărituri, Andrei Gag la aruncarea greutății, Bianca Răzor la alergare 400m, Bernadette Szocs la tenis de masă simplu și ștafeta feminină de 4×400 m, formată din sportivele Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal, Anamaria Nesteriuc și Bianca Răzor.

[Sursă imagine: ait.org.tw]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.