2 iunie 2020, 22:52

Spotlight a luminat Calea Victoriei. Cum s-au simțit tinerii? VIDEO

Cel mai mare spectacol de lumini a animat mai multe clădiri de pe Calea Victoriei, iar diferite instalaţii, unele dintre ele interactive, au atras atenţia trecătorilor prin ineditul joc de lumini, joi seara, în prima zi a Festivalului Spotlight.

Tema de anul acesta se numeşte „Europe Lights” şi marchează două evenimente majore: președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, potrivit agerpres.ro.

Pe Calea Victoriei au fost joi seara foarte mulţi oameni de toate vârstele, iar Piaţa „George Enescu” a fost plină. Unii dintre trecători au ţinut neapărat să imortalizeze efectele speciale produse de jocul de lumini, aşa că au făcut înregistrări video cu telefonul. Alţii au venit pregătiţi cu aparatul de fotografiat.

Sursa Arhiva Editiadedimineata.ro

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii şi tehnologiilor din acest domeniu şi include anual o serie de instalaţii de lumină, proiecţii video, proiecte de iluminat arhitectural şi instalaţii artistice interactive ale artiştilor locali şi internaţionali. Traseul principal al Spotlight este Calea Victoriei, completat de spaţii din strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii, iar programul e acelaşi ca joi şi în restul celor trei zile ale festivalului – începând cu ora 20,00 şi până la miezul nopţii.

Sursa Arhiva Editiadedimineata.ro

Reporterii Editiadedimineata.ro au întrebat mai mulți tineri cum se simt la festival. Conform Soranei, atmosfera a fost foarte plăcută:

„Atmosfera este de-a dreptul impresionantă. Nu mă așteptam să văd atâția oameni. Toată lumea are zâmbetul pe buze și dansează în funcție de muzica din fiecare spațiu. Oamenii așteaptă cu nerăbdare să se termine numărătoarea inversă de pe clădiri și să înceapă următorul spectacol. Totul e de-a dreptul fabulos”

Ce i-a impresionat pe tineri?

„Faptul că prietenii mei au început să danseze pe ritmurile amețioare ale muzicii disco. De asemenea, nu aș putea să las să treacă neobservat Palatul CEC-ului deoarece a fost de-a dreptul fascinant pentru mine alături de povestea proiectată pe teatrul Odeon”, a mai precizat Sorana.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.