10 decembrie 2023, 15:10

Sprijin financiar de patru ori mai mare pentru copiii din România care învață în limba maghiară

Guvernul de la Budapesta acordă sprijin financiar familiilor din țările învecinate, inclusiv din România, cu copii care învață în limba maghiară. Transferul sumelor se face direct către părinți.

Este vorba despre sume majorate, de 100.000 de forinţi (circa 260 de euro), pe care părinţii copiilor maghiari, respectiv tinerii maghiari din afara graniţelor Ungariei care merg la şcoli cu predare în limba maghiară le primesc din partea Budapestei,

Părinţii copiilor maghiari, respectiv tinerii maghiari din afara graniţelor Ungariei, care merg la şcoli cu predare în limba maghiară primesc, începând din acest an, un sprijin al cărui cuantum a crescut de la 22.400 de forinți la 100.000 de forinți brut, potrivit Hirado

Este o formă de sprijin dedicat celor care studiază în limba maghiară în statele vecine cu Ungaria, a transmis Secretariatul de Stat pentru Politicile Naţionale.

Scopul programului este de a încuraja părinţii să îşi înscrie copiii în instituţiile de învăţământ cu predare în limba maghiară, deoarece cei care frecventează astfel de grădiniţe şi şcoli, au mult mai multe şanse să-şi păstreze identitatea maghiară.

“În limba maghiară, în locul natal” (“Szülőföldön magyarul”) este unul dintre cele mai importante programe ale Secretariatului de Stat pentru Politicile Naţionale, în cadrul căruia aproximativ 220.000 de copii şi tineri maghiari care trăiesc în afara graniţelor Ungariei primesc în fiecare an un astfel de sprijin , se arată în comunicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol