5 martie 2024, 16:56

Stagiunea de marți seara. De la Londra la București. Cristiana Achim

Născuta în București, Cristiana Achim este una dintre cele mai căutate pianiste din generația să. Bursieră a Fundației C. Bechstein, Talent Unlimited și recent câștigătoare a premiului Help Musicians Postgraduate Awards, Cristiana urmează în prezent cursul de Master la Royal College of Music, Londra, alături de mentorul sau, Nigel Clayton.

În 2023 tânăra pianistă a devenit câștigătoarea bursei de studiu oferită de prestigioasă London Symphony Orchestra, alături de care va concerta în 2024. Invitată adesea să cânte la Queen Elizabeth Hall sau St James’s Piccadilly (UK), în recitalul ei din Stagiunea de marți seară,  la Ateneul Român,  Cristiana dorește a aduce publicului un mix fascinant de interpretare a muzicii clasice cunoscute, dar și a lucrărilor compozitorilor/compozitoarelor moderne sau mai puțîn întâlnite: Alberto Ginastera, Clară Schumann, Samuel Barber, Chick Corea…

Marți, 12 decembrie ora 19, Ateneul Român, Sala mică Recital de pian   CRISTIANA ACHIM

Program
Maurice Ravel – Jeux d’eau
Alberto Ginastera – Danzas Argentinas, op. 2
Franz Liszt – Vallée d’Obermann (din Années de Pèlerinages, volumul I)
Clară Schumann – Scherzo nr. 2, în do minor
Chick Corea – Selecții din Children’s Songs
Samuel Barber – Sonata în mi bemol major, op. 26
Coproduccător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
– De la Casă de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.
Stagiunea de marți seară este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezența publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străînătate.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol