16 iunie 2024, 22:15

Stagiunea de primăvară Madrigal, la Palatul Patriarhiei

Dirijat de Anna Ungureanu, Corul Madrigal invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții video.

Invitații speciali sunt actorii Emil Boroghină, Constantin Chiriac și Marian Râlea.

Concertele se vor desfășura pe 6 martie, 11 aprilie și 2 iunie 2024, într-unul din spațiile emblematice al Bucureștiului – Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei.

Biletele la evenimente pot fi achiziționate online.

Un spectacol-concept dedicat epocii elisabetane, care gravitează în jurul personalității artistice a lui William Shakespeare, urmărește influențele operei shakespeariene asupra artei muzicale din toate timpurile.

Concertul se bucură de participarea actorului Emil Boroghină, fondatorul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova.

Concertul Extraordinar de Paște invită spectatorii la introspecție și regăsirea unor înțelesuri universale. Conceput pentru a reliefa prin muzică și artă dramatică simbolismul Învierii Mântuitorului, evenimentul construiește o poveste sonoră despre vremuri esențiale ale umanității, o istorie amplificată dramatic prin textele aduse publicului de actorul Constantin Chiriac, fondatorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Cu o diversitate estetică și repertorială, un spectacol dedicat copiilor și familiilor va stimulea imaginația, creativitatea și spiritului ludic al spectatorilor. Un periplu surprinzător în lumea muzicală a copilăriei, concertul este susținut de Corul Madrigal, cu participarea cunoscutului actor Marian Râlea.

Conceptul evenimentelor este creat de Emil Pantelimon, light design-ul este semnat de Alin Popa, proiecțiile video de Dorin Popovici, iar regia muzicală de Gabriel Scîrlet.

Stagiunea de primăvară – Madrigal 2024 se înscrie în seria de evenimente sincretice dezvoltate în ultimii ani de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin care concertele ansamblului sunt transformate în spectacole complexe, cu invitați speciali, artă teatrală, scenografii moderne și new media.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol