28 septembrie 2020, 14:49

Stai acasă! Meteorologii anunță încălzirea vremii

În următoarele două săptămâni, vremea va fi frumoasă cu temperaturi mai ridicate de normalul perioadei.

Meteorologii au emis, luni, prognoza și anunță vremea care va intra într-un proces de încălzire.

BANAT

În prima săpămână vreme se va încălzi și vor fi o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade în 11 şi 12 aprilie. În a doua săptămână, sunt estimate valori maxime în medie de 16…19 grade şi minime de 6…8 grade. Până pe data de 12 aprilie nu se vor semnala precipitații, iar apoi probabilitatea de
apariție a acestora va fi în creștere.

CRIȘANA

Temperaturile vor ajunge la 22…24 de grade. După 13 aprilie sunt estimate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, respectiv, o medie a valorilor maxime de 16…18 grade şi de aproximativ 6 grade pentru cele minime. Nu sunt prognozate precipitaţii până în 12 aprilie, iar în perioada 13-19 aprilie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece mai ales în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime de -5…-2 grade şi maxime în creştere uşoară spre 15…16 grade. Vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19…20 de grade şi minime în general pozitive, la o medie de 2…4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 şi 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade. Există probabilitatea ca precipitațiile să-şi facă apariţia după data de 13 aprilie, se arată pe meteoromania.ro.

MARAMUREȘ

În prima săptămână, va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime în jur de -2 grade şi maxime în creştere uşoară spre 16…17 grade. Până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 20 de grade. Valorile vor scădea ajugând la 15 grade, după această dată.

MOLDOVA

În primele trei zile ale intervalului prognozat, vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade şi maxime în creştere uşoară spre 16 grade. Vremea se va încălzi după 12 aprilie, ajungând în jurul la 21 de grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 13-17 aprilie.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 16…17 grade, cu mici variaţii de la o zi la alta. În a doua parte a săptămânii, valori termice vor ajunge uşor sub cele normale pentru această regiune.

MUNTENIA

Vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime de 1…2 grade şi maxime în creştere uşoară spre o medie de 17 grade. Precipitaţiile vor fi mai ridicate în intervalele 14-15 aprilie şi 17-18 aprilie.

OLTENIA

În primele trei zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime de 1…2 grade şi maxime în creştere uşoară spre o medie de 16 grade. Apoi se va încălzi până în jurul a 21 de grade. Trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 14-18 aprilie.

sursa foto: hotelambient.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.