22 ianuarie 2021, 17:38

Stai prea mult în casă? Studiile spun că te-ai putea îmbolnăvi mai repede de COVID-19

Cercetătorii epidemiologi din Coreea de Sud arată faptul că oamenii riscă să se infecteze mai repede cu COVID-19 acasă, de la membrii familiei, decât în exteriorul căminului.

Studiul a fost publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe data de 16 iulie și a analizat în detaliu 5.706 „pacienți index”, care au fost testați pozitiv cu COVID-19, dar și alte peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia, menționează Digi24, citând Reuters.

În urma cercetărilor, rezultatele afirmă faptul că mai puțin de 2% din contactele care au părăsit locuințele au luat virusul, în timp ce mai bine de 12% dintre cei care au ales să rămână în locuințe s-au infectat cu COVID-19.

În ceea ce privesc grupele de vârste ale eșantioanelor prezentate, rata infectării a celor din locuințe a fost mai mare când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70.

Aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, explică Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) și unul dintre autorii studiului, potrivit sursei citate anterior.

Baza de date care a făcut obiectul studiului a fost colectată în perioada 20 ianuarie-27 martie, moment în care noul coronavirus s-a răspândit exponețial, fiind corelată și cu perioada în care nurmăul de infectări zilnice atingea apogeul în Coreea de Sud.

În prezent, KCDC a raportat la începutul săptămânii doar 45 de noi infecții, aducând numărul total de cazuri din Coreea de Sud la 13.816, cu 296 de decese.

Sursă Foto: wtva.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.