9 mai 2021, 22:09

Stare de război! China a carantinat un oraș cât Ploiești, după ce s-a găsit un singur infectat

Autoritățile de la Beijing iau măsuri dure de fiecare dată când se semnalează un potențial focar covid.

De data aceasta, măsurile luate pot depăși orice închipuire.

Autorităţile chineze au închis un oraş din nordul ţării, Dongning în provincia Heilongjiang, după ce au descoperit un bărbat de 40 de ani pozitiv la coronavirus.  Nu este clar de unde a luat respectiva persoană virusul, despre el se spune doar că era lucrător în port.

China a carantinat un oraș cât Ploiești. Stare de război

Autorităţile din Dongning au anunţat plasarea oraşului „în stare de război”: circulaţia tuturor mijloacelor de transport a fost oprită. Orice persoană care doreşte să părăsească oraşul trebuie să prezinte un test negativ realizat cu cel mult 24 de ore înainte.

Şcolile au fost închise, iar restaurantele nu pot decât să servească mâncare la pachet. În zonele considerate de risc maxim, o singură persoană din fiecare familie poate ieşi din casă o dată la două zile, timp de maxim 2 ore, pentru a face aprovizionarea.

Conform Wikipedia, Dongning este un oraș care în urmă cu 20 de ani avea o populație de peste 200.000 de locuitori – o populație comparabilă cu cea a orașului Ploiești. Dat fiind avântul demografic al regiunii, posibil ca în acest moment populația orașului să fie mult mai mare.

Într-un alt oraș din China, Suifenhe, s-a declanșat o amplă campanie de testare. După ce a fost descoperit infectat un muncitor în vârstă de 39 de ani dintr-o zonă comercială de import-export.

Atât la Dongning cât şi la Suifenhe, oraş care nu a decis încă să aleagă izolarea, au început campanii masive de testare. Ele urmează să se încheie în 3 zile, informeză Agerpres.

Foto Unsplash.com

Citește și:

Coronavirus. Papa Francisc face slujba de Crăciun cu 2 ore mai devreme


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.