26 ianuarie 2021, 23:56

Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. Klaus Iohannis: „Situația epidemiologică nu este bună”

În urma ședinței de astăzi de la Palatul Cotroceni, președintele a anunțat prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Nu vor fi incluse noi măsuri de restricție, însă nu vor exista nici noi măsuri de relaxare. Totodată, Iohannis a mai menționat și că va insista în cadrul summitului Consiliului European, care va avea loc vineri, pentru ca România să obțină sprijin pentru a putea relansa economia.

A precizat că nu vor fi adoptate alte măsuri restrictive, față de cele din prezent.

 

Declarația președintelui:

„Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impună pentru perioada următoare.

Situația nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane pozitive. Este foarte mult și în acest context vreau să vă spun 3 lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții.

Respectați normele!

În acest condiții este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă, se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Nu se prevede introducerea de noi restricți cum nu poate fi vorba de noi relaxări.

În acest context îngrijorător dorim să continuăm măsurile economice.

Nu vom inhiba economia. Guvernul are în pregătire noi și noi măsuri care fac parte din programul de revigorare economică.

Și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelle tot despre revigorarea economică va fi. Este important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă. Pentru asta mă voi lupta acolo!” a declarat Klaus Iohannis la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, potrivit Digi24. 

Klaus Iohannis a vorbit în fața jurnaliștilor prezenți la conferința de presă organizată la finalul ședinței de astăzi cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniștrii Sănătății și de interne, dar și șeful DSU Raed Arafat.

Sursă Foto: huff.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.