3 mai 2024, 22:46

Statele Unite aprobă comercializarea cărnii de pui crescute în laborator

Uitați de “crescut la sol”, “fără antibiotice” sau alte etichete. Statele Unite au autorizat pentru prima dată comercializarea cărnii de pui crescute în laborator de către două companii, a anunțat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Agriculturii.

Produsele acestor companii  vor fi disponibile în curând în anumite restaurante.

Cele două companii primiseră deja undă verde din partea agenției americane pentru siguranța alimentară (FDA) în noiembrie, în timp ce Departamentul Agriculturii aprobase deja conformitatea etichetelor săptămâna trecută.

„Această aprobare va schimba în mod fundamental modul în care carnea ajunge pe mesele noastre”, a declarat Uma Valeti, CEO și fondator al Upside Foods, care a salutat, de asemenea, într-un comunicat, „un pas uriaș către un viitor mai durabil”.

„Am fost singura companie care vinde carne crescută în laborator din lume de când ne-am lansat în Singapore în 2020, iar acum este aprobată pentru vânzare în prima putere mondială”, a declarat entuziasmat Josh Tetrick, cofondator și CEO al Eat Just, compania din spatele Good Meat.

În urma aprobării din SUA, Upside Foods a primit prima comandă de la restaurantul din San Francisco al bucătarului francez cu stele Michelin Dominique Crenn.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol