1 decembrie 2021, 8:18

Statele Unite redeschid granițele din 8 noiembrie pentru cei vaccinați

Statele Unite vor ridica pe 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate, restricțiile impuse în martie 2020 privind călătoriile internaționale.

”Noua politică americană cu privire la călătorii, care necesită vaccinarea pentru călătorii străini în Statele Unite, va intra în vigoare pe 8 noiembrie”, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

Călătorii care provin din străinătate vor trebui să se testeze înainte de călătoria în SUA şi să poarte măşti, urmând să fie pus în practică un sistem de monitorizare a contactelor, a declarat în septembrie coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients.

Alertă de călătorie

Pe de altă parte, departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19.

”Evitaţi călătoriile în România”, iar ”dacă trebuie să călătoriţi în România, asiguraţi-vă înainte că sunteţi vaccinaţi cu schema completă”, menţionează CDC în alerta emisă, avertizând în acelaşi timp că ”din cauza situaţiei actuale din România chiar şi persoanele vaccinate cu schema completă pot risca să contacteze şi să răspândească variante de COVID-19”.

În această conjunctură,  nu se știe cum vor reacționa, în continuare, autorităție de la Washington.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.