8 decembrie 2021, 3:30

Stațiile de metrou vor avea picturi murale (VIDEO)

Metrorex vrea să schimbe aspectul staţiilor de metrou cu ajutorul artiştilor graficieni. Vom avea picturi murale în mai multe staţii. Prima pe listă ar putea fi Ştefan cel Mare unde, cel mai probabil, va fi aleasă o temă istorică, în care elementul principal va fi marele voievod.

Planul de schimbare a imaginii metroului bucureşten e ceva mai amplu. Pe lângă realizarea picturilor murale, mai prevede:

  • reproiectarea interioarelor, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, după începerea anului universitar;
  • schimbarea denumirii unor staţii; de exemplu, staţia Eroilor 2 se va numi Opera Română, în semn de omagiu adus centenarului instituţiei;
  • staţiile de metrou ar putea avea şi muzică, conform unui plan de colaborare dintre Metrorex şi Opera Naţională Bucureşti.

 

În prezent, astfel de picturi murale sunt doar într-o singură staţie din cele 63, la Gara de Nord. Picturile au fost realizate în 2008.

Primele picturi murale vor fi realizate în stațiile în care au fost demolate chioșcurile. Această acțiune continuă, pănâ când întregul spațiu al metroului va fi eliberat de construcții.

Foto: Cătălin Deacu (Facebook)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.