19 septembrie 2020, 14:16

Stațiunea Sinaia – cea mai bună stațiune de schi din România

World Ski Awards este unica inițiativă ce promovează și premiază excelența celor mai bune stațiuni de schi. Anual, evenimentul durează 3 zile, timp în care liderii internaționali a industriei se întâlnesc pentru a discuta cu privire la inovații și principii de bună practică. Anul acesta a avut loc cea de-a cincea ediție, iar România a fost pentru prima dată pe lista nominalizărilor, stațiunea Sinaia obținând premiul de cea mai bună stațiune de schi din România.

La Gala „World Ski Award”din Kitzbühel (Austria) au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism, dedicate sporturilor de iarnă din peste 30 de tări din toată lumea. În România, pe lângă Sinaia, au mai fost nominalizate 8 stațiuni, precum: Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina.

„Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial”, a declarat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.

Alte nominalizări importante ale Galei au fost:

  • Stațiunea franceză Val Thorens a fost nominalizată pentru cea mai bună stațiune turistică din lume.
  • Elvețienii de la LAAX au fost nominalizați pentru cel mai bun domeniu de freestyle și W Verbier cel mai bun hotel de schi.
  • Dubaiul a fost nominalizat pentru premiul de cel mai bun domeniu schiabil indoor.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.