24 septembrie 2020, 4:14

Statuile sovietice din Bulgaria, transformate în supereroi americani

Statuile sau operele de artă din timpul URSS nu au rămas o amintire în Bulgaria zilelor noastre, deoarece în Sofia încă mai există monumente închinate militarilor sovietici.

Însă bulgarii poznași au încercat să le dea o față mai prietenoasă celor mai emblematice statui sovietice. De-a lungul timpului le-au vopsit în roz, în culorile galben și albastru de pe steagul Ucrainei, au pus măști soldaților din statuie, iar cea mai spectaculoasă este transformarea acestora în supereroi și antagoniști din cultura americană, informează Earthlymisson.com. Așa că nemiloșii soldați sovietici s-au transformat peste noapte în Superman, Căpitanul America, Wolverine, Joker-ul, Robin din Batman și Wonder Woman. Cu toate că Moș Crăciun și Ronald McDonald nu fac parte din categoria supereroi, ei au fost incluși în tabloul americanizat.

Sursă imagine: earthlymission.com

În mod evident, rușii nu au fost încântați de schimbarea la față a soldaților sovietici așa că le-au cerut autorităților bulgare să prevină vandalizarea monumentelor sovietice. Ambasada Rusiei din Bulgaria a înaintat o adresă cerând să curețe, din nou, monumentul din Sofia, să-i identifice și să-i pedepsească pe responsabili.

Vezi mai jos cum arată arta bulgărească de inspirație sovietică:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.