21 iunie 2024, 3:53

Statul va deconta plata serviciilor after-school pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a

Statul va deconta plata serviciilor de tip after-school pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de vicepremierul Raluca Turcan.

Școala după școală

„Statul finanţează programul Şcoala după şcoală pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, inclusiv, ai căror părinţi, reprezentanţi legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care solicită acest serviciu, prin tichete educaţionale a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0,8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul Şcoala după şcoală”, se arată în lege.

Scop exclusiv educațional

Potrivit legii, aprobată cu unanimitate de voturi de senatori., tichetele au scop exclusiv educaţional, sunt netransferabile altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul, informează agenția de presă Mediafax. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.

De asemenea, șeful statului a mai promulgat legea inițiată de Ecaterina Andronescu, referitoare la introducerea cursurilor alternative în format online, precum și o altă lege, a fostului ministru al Educației Liviu Marian Pop, care instituie măsuri referitoare la vârsta copiilor la care pot fi înscriși în învățământul preșcolar, diminuarea numărului de elevi/preșcolari dintr-o clasă, precum și la norma didactică pentru personalul din învățământul preuniversitar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol