26 septembrie 2020, 23:38

Stăzile Sibiului transformate în galerii de artă, în cadrul zilelor Festivalului Internațional de Artă

Ajuns la cea de-a a IV-a ediție, festivalul care transformă zidurile orașelor în galerie de artă revine  în perioada 2-8 iulie pe străzile Sibiului. În zilele Festivalului International Street ART Sibiu, zeci de artiști vor însufleți spațiul urban cu lucrări de artă realizate pentru comunitate.

Tema ediției este #CanYouFeel?, artiștii având libertatea să exprime ceea ce simt atât prin picturi murale de mari dimensiuni, cât și prin instalații de artă, sculpturi sau performance-uri. În paralel cu arta stradală vor fi organizate și conferințe și dialoguri despre artă și spațiu urban, întâlniri cu artiștii, workshop-uri, tur de artă și expoziții de fotografie.

sursa: turnulsfatului.ro

sursa: turnulsfatului.ro

 „Pornim într-o nouă aventură motivați că la fiecare ediție precedentă am reușit să echilibrăm goliciunea zidurilor și amărăciunea betoanelor pe care sibienii le privesc în cartierele lor, zi de zi, prin picturi murale nu doar decorative, cât și cu mesaj. Am început în mod firesc cu fațadele școlilor și liceelor, continuăm cu entuziasm pe ele, însă prima lucrare realizată anul trecut pe un bloc de locuințe ne motivează să aducem arta stradală și mai aproape de oamenii din comunitate, în noi spații urbane. Mai presus de orice ne dorim artă în oraș și un oraș în artă!”, declară Andrei Oltean, președinte al Asociației ART Factory Transilvania, potrivit iqads.ro.

sursa: Stencil.ro

Etapa de înscriere și selecție a proiectelor pentru SISAF, ediția a IV-a, a început oficial. Propunerile pot fi înscrise pe site-ul www.streetartfestival.ro prin completarea unui formular online, până la 6 mai 2018. Proiectele vor fi analizate de către un juriu format din specialiști în domeniu, fiind selectate 10 lucrări care se vor implementa fie pe panouri, fie pe fațadele disponibile stabilite împreună cu Primăria Minicipiului Sibiu.

sursa: designist.ro

sursa: turnulsfatului.ro

În cele 3 ediții precedente s-au realizat 47 de picturi murale întinse pe aproximativ 3 500 metri, care pot fi admirate într-un traseu de două ore și jumătate cu bicicleta.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.