3 iunie 2020, 16:44

Știința poate fi cool, la Bucharest Science Fest

Timp de cinci zile, pasionații de știință și noile descoperiri sunt așteptați la cel mai cool eveniment de știință din România. Bucharest Science Fest se află la a patra ediție și se menține a fi locul unde poți vedea și chiar participa la zeci de activități, precum: expoziții temporare, ateliere interactive, conferințe, dezbateri, proiecții de documentare.

În ton cu discursurile oficialilor din mai toate statele, tema centrală abordată anul acesta este cea a viitorului și a modului în care putem ajuta planeta pe care trăim la o dezvoltare prietenoasă din punct de vedere ecologic.

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociația Secular-Umanista din Romania (ASUR) împreuna cu Planeta Științei.

Cel mai important instrument din arsenalul uman este ştiinţa modernă; am inventat vaccinurile, am descoperit antibioticele, am crescut fantastic productivitatea agricolă. Este suficient să ne gîndim că în urmă cu două secole un copil din doi murea înainte de a împlini cinci ani, iar majoritatea oamenilor trăiau sub spectrul foametei. Astăzi, speranţa de viaţă s-a dublat, iar un om obişnuit are un standard de trai care îl depăşeşte cu mult pe cel al unui rege din perioada preindustrială.

Progresul ştiinţific creşte exponenţial, lucruri de neimaginat în urmă cu cîţiva ani devin realitate. Inteligenţa artificială, genetica, medicina, astronautica, exobiologia sînt tot atîtea domenii în care se pregătesc adevărate revoluţii.„, este manifestul prezentat de organizatori pe site-ul oficial.

Exploratorii științei au și o serie de evenimente dedicate școlilor și liceelor, prin care îi vor aduce în contact pe tinerii oameni de știință români și străini cu elevi de gimnaziu sau liceu, organizând vizite ale cercetătorilor în unitățile de învățământ. Un alt program important este cel numit „Cum funcționează?” și se adresează celor mici care pot învăța și descoperi cum funcționează sau cum au fost inventate anumite obiecte sau mașinării. Și poate ce este cel mai important, organizatorii au pregătit o dezbatere de interes pentru toți: Știința Banilor.

Alte evenimente din cadrul festivalului sunt legate de literatura SF și impactul lor  în știință, de nutriție, dezvoltare durabilă, dar și despre tema vaccinurilor, un subiect cald și delicat. De asemenea, și educația va fi dezbătută din perspectiva celei de-a patra revoluții industriale, mai exact introducerea pe scară largă a sistemelor de inteligentă artificială și de interconectarea rețelelor de schimb de date, prin care mașinăriile devin tot mai autonome.

Pentru mai multe informații legate de toate dezbaterile ce vor avea loc, dar și despre ora și locul unde vor avea loc, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

[Sursă imagine: Facebook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.