29 noiembrie 2021, 20:42

„Stomatologia – săraca fată bogată a sistemului de sănătate”- medicul Ionuț Leahu, specialist Implantologie Orală, antreprenor

Îmi doresc să construiesc primul lanț național privat de clinici stomatologice din România – medicul Ionuț Leahu, specialist Implantologie Orală, antreprenor

La numai 33 de ani, Ionuț Leahu nu este doar un specialist în implanturi dentare de renume, ci și un tânăr antreprenor: deţine 5 clinici stomatologice în Bucureşti și, recent, a deschis o nouă clinica la Pitești unde oferă servicii integrate de stomatologie de cea mai înaltă calitate. Urmează, în curând, Timișoara și Cluj.

Dr. Ionuț  Leahu este unul dintre primii medici din România care a realizat procedura de reconstrucție a întregii danturi în doar 24 de ore, prin intermediului sistemului „SKY fast&fixed”. Anual mii de pacienți români şi străini beneficiază de servicii integrate de stomatologie de cea mai înaltă calitate. În prezent, echipa Clinicilor Dr. Leahu este formată din 150 de persoane.

„Stomatologia – săraca fată bogată a sistemului de sănătate”

Dr. Ionuț Leahu spune 80 la sută dintre români au probleme dentare, apariţia cariilor fiind cea mai frecventă afecţiune aceasta și pentru că de cele mai multe ori românii nu reușesc să depășească frica de a merge la dentist decât atunci când problemele dentare se agravează.

Tratamentele bolilor cavităţii bucale sunt costisitoare, iar politicile publice în acest domeniu sunt aproape inexistente, însă această situație s-ar putea schimba dacă cetățenii ar solicita responsabililor cu politicile de sănătate elaborarea unor strategii de prevenție și educație, cel puțin la nivelul copiilor. “Eu, în calitate de medic, am cerut astfel de măsuri și programe, dar nu este suficient, trebuie să se implice și oamenii pentru a se face auziți!” – a subliniat Leahu în emisiunea „Serviciul de Noapte”, realizată de Maria Țoghină.

„Periajul dentar de seara este pentru noi înșine, iar cel de dimineață este pentru ceilalți”

Ionuț Leahu afirmă că neglijența și indiferența ne costă mult mai mult pentru că duce la boli grave și dificil de tratat.

În ce privește sfaturile pentru a avea o dantură sănătoasă, el recomandă periajul dentar, 4-5 minute, de două ori pe zi, dimineața și seara, cel de seara având rol esențial, precum și renunțarea la fumat, schimbarea periodică a periuței, vizita regulată la medicul stomatolog, măcar o dată pe an.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.