23 septembrie 2020, 18:48

StoryTime, aplicația care ajută părinții plecați să devină povestitorii preferați ai copiilor lor

Poveștile pe care le citim copiilor reprezintă fundația principală pe care se poate construi o minte ageră și curioasă. Cu toate acestea, într-o eră în care cu părinții sunt din ce în ce mai prinși în activitățile de zi cu zi neglijează sau omit să le acorde timp celor mici.

Acesta a fost motivul pentru care a fost creată „Storytime”, o aplicație interactivă menită să îi ajute atât pe părinți cât și pe copii. Aplicația scoate la lumină beneficiile poveștilor citite de părinți celor mici, care pot accelera evoluția emoțională, academică și creativă a copiilor.

Potrivit celor de la Playtech.ro, „cu ajutorul aplicației interactive Storytime, orice părinte poate deveni povestitorul preferat al copilului, de la distanță. Astfel, aplicația vine în primul rând ca o soluție de comunicare, interacțiune și de îmbunătățire a relației părinților plecați să lucreze în afara țării și copiii acestora, rămași acasă”.

Tot procesul se bazează pe un apel video efectuat din aplicația respectivă. Părintele alege una dintre poveștile reinterpretate și ilustrate și o poate citi folosindu-se și de filtrele și modulatarelor de voce, meinte să diferențieze personajele povestirii. Astfel, aplicația poate recrea atmosfera plăcută de acasă, dar și emoția acestor momente importante în relația dintre cei doi.

Aplicația poate fi utilizată în limba română și engleză, fiind disponibilă gratuit în App Store și Google Play în țări precum Italia, Spania, Franța, Germania, Anglia și România.  „În prezent, poveștile care pot fi accesate din aplicație sunt Scufița Roșie, Cei trei purceluși și Ursul păcălit de vulpe. Urmează ca lista poveștilor să fie completată cu alte titluri apreciate de copii, dar și de părinți”, mai menționează Playtech.ro.

Sursă Cover Foto: kinderberryhill.com

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.