4 aprilie 2020, 2:55

VIDEO Strigătul de ajutor al infirmierilor din Italia: „Avem nevoie de voi, nu mai este timp!”

Italia este a doua cea mai afectată țară din lume, iar cazurile de infectare cu virusul COVID-19 cresc de la un minut la altul. Personalul medical este răpus de numărul extrem de mare de pacienți, iar spitalele sunt pline până la refuz.

Un strigăt de ajutor venit din partea unui infirmier care se luptă zilnic cu efectele îngrozitoare ale pandemiei cu coronavirus a făcut înconjurul lumii. Acesta vorbește despre lispurile cu care se confruntă spitalele și despre panica generală din rândul cadrelor medicale care sunt în linia întâi și mereu vulnerabili în fața virusului ucigaș, potrivit Digi24.

„Nu mai este timp.

Nu mai avem paturi pentru pacienți.

Suntem constrânși să reutilizăm dispozitivele de protecție individuală, pentru că nu avem destule.

Suntem într-un constant pericol, riscăm în fiecare zi să ne infectăm.

Pe lângă faptul că trăim cu această teamă constantă, există teama că ducem virusul acasă la noi.

Nu avem timp nici măcar să plângem, decât la sfârșitul turelor extenuante. Vedem moartea, care nu are demnitatea de a fi marcată cum se cuvine. Persoane care sunt departe de cei dragi.

Suntem obosiți, suntem puțini în spitale și pe teren. Mergem acasă la oameni ca soldații pe front. Fără protecție, într-un teritoriu care nu reușește să îndeplinească cerința imensă de tratament.

Suntem singuri.

Dacă nu împiedicăm această avalanșă, vom plăti cel mai scump tribut: falimentul întregului sistem. Și fiecare lucru pentru care are sens viața.

Avem nevoie de spitale, de personal. Imediat, acum, nu mâine! Avem nevoie de profesioniști pregătiți, nu reciclați, nu aruncați pe front ca niște marionete!

Avem nevoie și de voi, dragi cetățeni. Închideți-vă în case, fiecare ieșire îi deschide ușa virusului. Nu ne mai putem permite asta. Nu mai este timp”, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: peopleforplanet.it


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.