23 septembrie 2020, 18:12

Student român eminent, premiat de Regina Marii Britanii cu medalia de aur pentru rezultate excelente la învăţătură

Un student român a fost premiat de către Regina Marii Britanii cu medalia de aur. Cornel Micu din localitatea Ghidici, Gorj, a avut marea onoare să fie felicitate chiar de către Elisabeta a II-a.

Cornel are 20 de ani și a ajuns să fie premiat cu medialia de aur de către Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a ca urmare a rezultatelor excepționale obținute ca elev în ultimul an de liceu KEF Academy Sixt Form, la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea „Inteligență Artificială”, din cadrul domeniului de Informatică.

Cornel a declarat că „A fost un eveniment minunat, ceva de neuitat pentru mine și familia mea. A fost și bunica mea de la Ghidici  alături de mine, mi-am dorit foarte mult asta”, a declarat Cornel Micu pentru Ziarul de Craiova.

Cornel Micu sa mutat în Marea Britanie împreună cu familia sa în 2016 și a început să studieze la Academia Regelui Edward al VII-lea. Avea nevoie să studieze doar câteva luni pentru a termina liceul. În ultimul său an, trebuia să se pregătească pentru nivelurile A. Pentru aceasta a trebuit să studieze matematică, matematică avansată și IT, specializându-se în Inteligența Artificială.

De asemenea, a făcut o examinare în limba italiană. După examene, Cornel a fost ales pentru a fi premiat pentru rezultatele obținute. Premiile au fost acordate celor mai buni studenți în fiecare an din 1864. Cornel a obținut cele mai bune rezultate ale celor 300 de studenți ai Academiei Regelui Edwards al VII-lea. El a fost ales pentru a fi acordat nu numai pentru rezultatele sale, ci și pentru activități extrașcolare, cum ar fi voluntariatul pentru a preda limba engleză și matematică.

Sursă Foto: a1.ro

Povestea lui Cornel Micu este însă una foarte încurcată, dar băiatul deștept din Ghidici a dus numele țării noastre în mai multe țări. Înainte  să studieze la Londra, Cornel a fost un elev eminent în Italia. El a copilărit până la vârsta de 6 ani în România, crescut de bunica sa, iar ulterior a fost luat de părinții săi care lucrează în domeniul medical în străinătate. Din cauza salariilor foarte mici și a unui trai extrem d egreu în țară, aceștia au hotărât să plece în străinătate.

Pentru că la acel timp, Cornel era foarte mic, aceștia au hotărât să îl lase în grija bunicii până la vârsta de şase ani când micuţul Cornel a fost luat de părinţi în Italia. În doar câteva luni a învăţat italiană şi a mers la şcoală. Mereu a fost printre primii din clasă, iar la examene a obținut mereu cele mai mari note.

A urmat un liceul pe care l-a început în Italia şi constrâns de mutarea părinților în Anglia, acesta acontinuat şi finalizat studiile în Londra. În 2016 pleca în Londra cu părinţii. Acolo a urmat cursurile KES Academy Sixth Form, unde a studiat doi ani.

Pentru că a terminat liceul cu cele mai bune rezultate tânărul doljean a fost premiat zilele trecute de regina Marii Britanii cu medalia de aur. Alături de el în Marea Britanie a fost familia, părinţii Cristian şi Adriana şi fratele lui, Carlo.

De altfel performanţele lui Cornel au fost prezentate şi în cadrul unei gale a Academiei ,,Regele Edward al VII-a”  care s-a desfășurat în urmă cu câteva săptămâni în King’s Lynn, unde a fost felicitat chiar de primarul Nick Daubney.

“Suntem foarte mândri de fiul nostru, este o zi specială pentru noi toţi, o vom întâlni pe regină”, a declarat Adriana, mama lui Cornel.

 

Sursă:ziaruldecraiova.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Valentina

    5 aprilie

    Ghidici e in Dolj nu in Gorj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.