14 ianuarie 2023, 11:08

Studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” – cinci medalii la Olimpiada de matematică pentru Europa de Sud-Est

Studenţi ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” (UTI) din Iaşi – Facultatea de Automatică şi Calculatoare au obţinut o medalie de argint şi patru medalii de bronz la cea de a XVI-a ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi din Europa de Sud-Est – SEEMOUS 2022.

Potrivit coordonatorului lotului de studenţi olimpici, conf. dr. Marcel Roman, Ioana Roxana Băcălie, anul II, a obţinut medalia de argint, iar Andrei Iosif Iojă, anul II, Maria-Gabriela Fodor, anul II, Cosmin-Ştefan Curuliuc, anul I, Daniel Radu, anul I, au obţinut medalii de bronz. Din echipă a mai făcut parte Rareş Flavian, anul I.

Studenţii au fost pregătiţi în cadrul Centrului de Pregătire Performantă în Matematică de lect. dr. Marian Panţiruc, prof. dr. Radu Strugariu şi conf. dr. Marcel Roman.

„Din punctul meu de vedere, gradul de dificultate a problemelor a fost mai mare. Aşa a ales anul acesta juriul, ca problemele să fie mai dificile. În acest context, rezultatele studenţilor sunt de lăudat. Când am văzut subiectele m-am întrebat ce o să reuşim să facem, dar studenţii noştri s-au comportat foarte bine. Avem speranţe şi pentru la anul. Trei dintre ei sunt în anul I. Vor fi deja ‘rodaţi’, trecuţi prin focul competiţiei. E foarte important să aibă experienţa unui concurs”, a declarat, pentru AGERPRES, Marcel Roman.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol