CITIRE

Studenții Universității din București au ales bine...

Studenții Universității din București au ales bine! Instituția se află în topul angajabilității absolvenților

Universitatea din București se plasează în top 500 în clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților. Concret, instituția ocupă locul 145 în acest top global.

Aceasta este singura instituție de învățământ superior din România, poziționată în clasamentul QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings. Totodată, este pentru a doua oară consecutiv când Universitatea obține acest rezultat.

De asemenea, pozițiile obținute pentru indicatori precum: parteneriatele cu angajatorii (201+), relația angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenților (201+) și reputația angajatorului (301+), mențin Universitatea din București în topul universităților cu cele mai bune performanțe la nivel regional.

Pentru realizarea QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019 au fost evaluate 660 de instituții și analizate răspunsurile a peste 40.000 de angajatori, 39.000 de diplome și afilierile a peste 28.000 de absolvenți cu performanțe înalte. Totodată au fost luate în considerare 140.000 de situații de relaționare între absolvenți și angajatori, și alte aproximativ 200.000 de parteneriate privind inserția pe piața muncii. Indicatorii prevăzuți în metodologia de evaluare au ponderi diferite astfel: reputația angajatorului (30%), rezultatele absolvenților (25%), parteneriatele cu angajatorii (25%), relația angajator-student (10%) și rata angajabilității absolvenților (10%).

În clasamentul general QS World University Rankings 2019, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de domeniile de studiu și cercetare,  Universitatea din București se menține și în anul 2019 printre cele mai importante universități din lume, ocupând poziția 801-1000, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.