3 martie 2021, 10:05

Încep studiile clinice ale vaccinului anti-COVID la femeile gravide

Încep studiile clinice ale vaccinului împotriva COVID-19 la femeile gravide.

Pfizer-BioNTech a anunțat că în cadrul studiului vor fi incluse femei cu vârsta de peste 18 ani care sunt în intervalul 24-34 de săptămâni de sarcină.

4.000 de femei însărcinate din SUA, precum și în Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie vor fi înscrise în cercetare.

Compania anunță că primele doze vor fi administrate în SUA.

Cercetătorii vor monitoriza eventualele efecte secundare negative la femei, inclusiv avortul spontan. Există câteva date preliminare privind siguranța în timpul sarcinii, deoarece unele femei din studiile anterioare privind vaccinul anti-COVID au rămas însărcinate în timp ce erau deja implicate în studiile clinice, scrie digi24.ro.

Din tot ceea ce vedem până acum de la femeile însărcinate care au făcut vaccinul, nu există semnale că ar exista probleme”, a afirmat Stacey Stewart, președintele March of Dimes.

Gravide care se infectează cu SARS-CoV-2 prezintă un risc crescut de complicații, inclusiv nașterea prematură, susține Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Micuții vor fi urmăriți timp de șase luni de la naștere pentru a vedea dacă anticorpii de la mamă se transferă la sugari.

sursa foto: libertatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.