28 mai 2020, 7:20

Studiu ACAROM: Industria auto din România a ajuns la 28 mld de euro

Cu o istorie de peste 80 de ani în industria auto, România este unul dintre cele mai importante centre din Europa Centrală şi de Est.
Cifra de afaceri a industriei auto locale, valoare care include atât businessul Dacia, cât şi cel al Ford şi al celor peste 400 de producători de componente, a urcat anul trecut cu 20%, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) la 28 de miliarde de euro. Acesta este cel mai mare salt din ultimii şapte ani. Un ritm mai accelerat a fost realizat în 2011, de 25% faţă de anul anterior, 2011 fiind primul an întreg de producţie pentru SUV-ul Duster la Mioveni.

Acum, saltul de 20% vine în contextul în care la Craiova Ford a apăsat acceleraţia şi a ajuns la o producţie de aproape 142.000 de SUV-uri EcoSport, de trei ori mai mult decât în anul anterior, când era produs monovolumul B-Max. În acest sens, dacă în 2017 Ford a atins o cifră de afaceri de 1 mld. euro cu vechiul model, EcoSport a dus businessul americanilor la cel puţin 2,5 mld. euro.

Mai mult, companiile au continuat anul trecut re­cru­tă­rile, iar numărul salariaţilor din industria auto a urcat cu 5%, de la 222.000 de angajaţi în 2017, la 230.000 anul trecut.

„Avem probleme tot mai mari cu asigurarea angaja­ţi­lor, chiar dacă producătorii şi componentiştii au investit în propriile programe de formare. Asigurarea forţei de muncă devine un factor decisiv“, a spus Gabriel Sicoe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), potrivit zf.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.