17 ianuarie 2022, 9:00

Apple Watch va fi folosit pentru un studiu despre Covid-19

Cercetătorii de la Universitatea din Washington s-au asociat cu Apple pentru a studia modul în care Apple Watch poate fi utilizat pentru a prezice boli precum COVID-ul sau gripa, ca parte a seriei de parteneriate dintre Apple și alte instituții din domeniul sănătății. Dacă sunt acceptați în programul de studiu pentru coronavirus, participanții vor primi un Apple Watch.

Studiul se concentrează asupra zonei Seattle, deoarece rezidenții de acolo pot avea un risc mai mare decât cel normal de boli respiratorii, din cauza expunerii frecvente la alte persoane prin muncă sau alte activități, condiții de sănătate sau alți factori.

În pagina de recrutare a subiecților, se precizează condițiile:

  • să locuiescă în în zona Seattle;
  • să aibă 22 de ani sau mai mult;
  • să aibă un model de telefon Apple iPhone 6s sau mai nou;
  • să știe engleza;
  • să poată participa la studiu până la șase luni.

 

„Dacă sunteți eligibil și decideți să participați, vi se va furniza un Apple Watch. Ceasul va colecta informații despre sănătatea și activitatea dvs. De asemenea, vi se va cere să răspundeți la întrebări simple ale sondajului în aplicația Apple Research de pe iPhone despre simptomele respiratorii și stilul de viață săptămânal și lunar. Dacă vă îmbolnăviți în timpul studiului, vi se va oferi un test gratuit la domiciliu, pentru COVID-19 și alte boli respiratorii și vi se va cere să luați câteva măsurători de sănătate suplimentare folosind Apple Watch. Datele și informațiile dvs. (inclusiv faptul că participați la studiu) vor fi păstrate confidențiale și utilizate și dezvăluite numai în conformitate cu formularul de consimțământ informat”, se arată în pagina de recrutare.

Aplicația Apple Research de pe iPhone a fost lansată în 2019, tocmai pentru acest tip de studii clinice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.