Un studiu arată că vârsta medie la care părinții le oferă copiilor propriul smartphone este de opt ani.
Aproape jumătate dintre părinți au declarat că le-au dat copilului primul telefon când avea între 5 și 8 ani, iar peste o treime între 9 și 12 ani.
Întrebați de ce au ales sa ofere copiilor propriul telefon cu conexiune la internet, participanții la studiu au transmis pentru a fi în contact cu ei în orice moment. În același timp, o treime dintre părinți au spus că nu vor ca cei mici să se simtă excluși social, dacă nu au un smartphone.
Majoritatea copiilor între 5 și 12 ani petrec online, în medie, de la o oră la trei ore pe zi, în timp ce majoritatea adolescenților (13-17 ani) depășesc trei ore zilnic.
Cele mai utilizate aplicații/site-uri web în rândul copiilor sunt cele educaționale, urmate de jocuri video. De asemenea, aplicațiile de social media sunt folosite după vârsta de 9 ani, în special de către adolescenți, arată agerpres.ro.
La întrebarea ‘Care este principala preocupare a părinților privind consumul digital al copiilor?’, răspunsul părinților cu copii de sub 9 ani se referă la conținutul sexual explicit. În cazul celor cu copiilor de 9-12 ani, cyberbullyingul este cel mai îngrijorător, în timp ce, în cazul adolescenților, manipularea online a copiilor (online grooming) generează cele mai mari preocupări în rândul părinților.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol