8 iunie 2022, 23:38

STUDIU ÎN ROMÂNIA. Doar 12,5% dintre infectările cu SARS-CoV-2 sunt cauzate de varianta Delta

Majoritatea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din România sunt provocate de varianta Omicron. Doar 12,5% dintre acestea sunt determinate de varianta Delta, considerată mai periculoasă, arată un studiu.

Din rezultatele preliminare ale unui studiu făcut pe pacienţi internaţi, după secvenţierea a peste 350 de probe, s-a constatat că 12,5% dintre cazurile grave sunt provocate de varianta Delta a virusului, celelalte fiind cauzate de varianta virală Omicron, a spus sâmbătă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, relatează news.ro.

Mai exact, în şapte din opt cazuri infecţia a fost provocată de varianta Omicron.

„Am făcut un studiu, el a fost finalizat la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 350 de probe de la pacienţi internaţi în secţiile ATI, de la toate secţiile ATI din ţară, au fost secvenţiate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Rezultatele preliminare: 12,5% dintre pacienţi au varianta Delta, restul – varianta Omicron. Deci unu din opt dintre cei care sunt secţiile de terapie intensiv au infecţie cu varianta Delta”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol