29 noiembrie 2021, 2:36

Studiu italian. Dacă ai sub 85 de ani și nu suferi de boli grave, vaccinul te-ar salva de la moarte

Un studiu încearcă să facă puțină lumină în privința victimelor Covid mai în vârstă. De ce este important acest studiu? Pentru că a fost făcut pe un eșantion mare de persoane (aproape 40.000) și pentru că a fost făcut în Italia, țară în care multe persoane în vârstă au suferit de covid.

Persoanele vârstnice vaccinate împotriva COVID-19 prezintă o probabilitate foarte mică de a muri din cauza acestei maladii, cu excepţia cazului în care sunt foarte bătrâne şi deja grav bolnave înainte de a se vaccina, potrivit unui studiu italian.

Nemulțumitor, mai ales că nu știm ce înseamnă nici “foarte bătrâne“, nici “grav bolnave”.

Și totuși…

Studiul, realizat de Institutul Naţional al Sănătăţii (ISS) din Italia şi publicat într-un buletin oficial despre decesele asociate COVID-19, arată că vârsta medie a persoanelor care au murit din cauza acestei boli, deşi erau vaccinate, a fost de 85 de ani.

În medie, persoanele decedate sufereau deja de cinci boli subiacente.

Vârsta medie la care s-a produs decesul în rândul celor nevaccinaţi a fost de 78 de ani, iar aceste persoane prezentau patru comorbidităţi.

Cazurile de afecţiuni cardiace, demenţă şi cancer au fost depistate la niveluri mai mari în grupul persoanelor decedate care fuseseră vaccinate.

Date medicale

Studiul, realizat în perioada 1 februarie – 5 octombrie, a examinat datele medicale obţinute de la 671 de persoane decedate de COVID-19 şi nevaccinate şi de la 171 de persoane decedate care au fost vaccinate cu schemă completă.

Au fost analizate 38.096 de decese asociate COVID-19 care au fost raportate în Italia în respectiva perioadă.

Dintre ele, 33.620 au vizat persoane nevaccinate, 2.130 primiseră o singură doză de vaccin sau s-au infectat la scurt timp după inoculare, înainte să dezvolte anticorpi, iar 1.440 erau vaccinate cu schemă completă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.