14 ianuarie 2023, 11:13

Studiu. Jumătate dintre români sunt nemulțumiți de salariu

Anul 2022 i-a găsit pe angajații români cu un nivel de satisfacție scăzut cu privire la jobul actual, potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Principalele nemulțumiri se referă la salariu, mediu de lucru și dezechilibrul job/familie.

Principalele nemulțumiri ale angajaților au legătură cu:

Salariul, după cum declară 46% dintre respondenții studiului;

Mediul de lucru stresant – 25%;

Dezechilibrul între timpul alocat jobului, cel dedicat familiei și hobby-urilor – 11%.

Stresul a crescut în 2021

60% dintre respondenți spun că nivelul de stres la job a crescut în 2021, potrivit sondajului.

Printre motivele care influențează cel mai mult percepția angajaților cu privire la stres, aceștia enumeră modul haotic de organizare a activității (40%), supraîncărcarea (32%) și preluarea din sarcinile colegilor (27%), lipsa unui echilibru sănătos între viața personală și job (22%) și teama că ar putea să își piardă jobul (10%).

Ce urmează în 2022

În 2022, angajații se așteaptă ca angajatorii să le arate că munca le este apreciată (66%), să le ofere posibilități de promovare (45%) și să îi sprijine în dezvoltarea profesională (41%). În plus, 51% dintre respondenți au spus că speră la o creștere salarială în acest an, salariul fiind printre principalele motive de nemulțumire.

Principalul beneficiu pe care și-l doresc angajații în 2022 este programul flexibil, așa cum au declarat 27% dintre angajații participanți la sondaj, împreună cu posibilitatea de lucra de acasă.

Mai multe zile de concediu de odihnă (23%) și coaching pentru dezvoltarea personală și profesională (21%) completează topul de care recrutorii ar trebui să țină cont pentru o mai bună satisfacție a angajaților la job.

Pe lângă acestea, respondenții au mai menționat abonament la clinici medicale private (18%), asigurare de sănătate privată (13%) și cursuri și traininguri de reconversie profesională (10%).

Sondajul BestJobs a fost realizat în perioada 23 decembrie 2021 – 6 ianuarie 2022, pe un eșantion de 1.358 de utilizatori de internet.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol