10 decembrie 2023, 18:19

Studiu: Manuale antisemite, parte din educația din Cisiordania și Fâșia Gaza

Sistemul de învățământ întărește antisemitismul și ura față de Israel în rândul tinerilor palestinieni din Gaza și Cisiordania, inclusiv în școlile administrate de Națiunile Unite.

În cadrul unui studiu au fost analizate 222 de manuale palestiniene și s-a constatat că acestea includ în mod consecvent conținut care încurajează martiriul, violența și jihadul.

Analiza include programa școlară folosită în Cisiordania, Fâșia Gaza, Ierusalimul de Est și în școlile UNRWA (Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat).

De asemenea, manualele omit orice prezență istorică a evreilor în regiune, etichetându-i drept invadatori coloniali, scrie publicația Hlídací Pes din Republica Cehă.

Analiza organizației Impact, care aplică recomandările UNESCO și ONU privind educația pentru pace și toleranță, arată că elevii palestinieni sunt expuși mesajelor antisemite și teoriilor conspirației.

„Chiar și elevii de clasa a IV-a învață matematica adunând numărul de martiri uciși în revoltele palestiniene”, dă un exemplu analiza.

Evreii sunt prezentați ca dușmani ai islamului, care au încercat să-l asasineze pe profetul Mahomed, iar jihadul „pentru eliberarea Palestinei” este prezentat drept „datoria personală a fiecărui musulman”.

Elevii și studenții sunt, de asemenea, împinși în mod direct la antisemitism prin „informații” despre modul în care evreii controlează circuitul banilor, mass-media și politica lumii; există și o imagine a unei mâini cu o stea a lui David care ține un glob.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol