14 ianuarie 2023, 11:14

STUDIU: Persoanele infectate pentru a doua oară cu COVID-19 nu au mai răspândit virusul

Cercetătorii din Coreea au descoperit pe un eșantion de 285 de oameni care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, că aceştia nu au mai răspândit infecţia.

Pacienții numiți „re-pozitivi” nu au răspândit nicio infecţie persistentă, iar probele de virus colectate de la aceştia nu au putut fi multiplicate în cultură, ceea ce înseamnă că pacienţii eliminau particule de virus neinfecţioase sau moarte, precizează descopera.ro.

Oamenii de ştiinţă din centrele coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor arată că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face deosebirea între particulele de virus mort şi cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greşită că cineva care iese din nou pozitiv la SARS COV 2 rămâne şi contagios.

Acest studiu reprezintă un semn încurajator pentru regiunile care doresc să se deschidă, iar autoritățiile susțin că este posibil să revizuiască protocoalele după aceste descoperiri. Astfel oamenii ar putea să nu mai fie obligaţi să aibă test negativ înainte de a reveni la serviciu sau la şcoală, după ce şi-au revenit din boală şi şi-au încheiat perioada de izolare.

Autorităţile medicale din Coreea de Sud va lua în considerare acestă cercetare și nu vor mai considera persoanele contagioase după ce se recuperează.

sursa foto:protv.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol