10 iunie 2023, 0:50

Studiu: România și dorința antreprenoriatului. Care sunt avantajele independenței în viziunea românilor

Un procent de 63% dintre români doresc să aibă propria afacere, procentul fiind mai mare în rândul bărbaților (72%), al tinerilor în vârstă de 18-23 ani (77%) și al adulților cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani (75%), arată studiul iSense Modern Consumer Trends Tracker, desfășurat anual de compania de cercetare de piață iSense Solutions.

Pentru majoritatea românilor (aproximativ 80%), a fi independent inseamna a nu depinde financiar de altcineva, iar pentru 77% independenta este asociata cu posibilitatea de a face lucrurile pe care si le doresc, de a-si implini pasiunile. Succesul pe cont propriu este o altă caracteristică care definește independența pentru 57% din România, potrivit Wall-Street.ro.

Între timp, trei din zece respondenți care trăiesc în zonele urbane au declarat că independența înseamnă să fii liber-profesionist și să poata munci cand doresc, iar procentul ajunge la 40% in cazul persoanelor cu varsta intre 39 si 54 de ani. Doar 9% dintre romani considera ca independenta inseamna sa locuiesti singur, insa procentul in randul tinerilor intre 18 si 23 este cu mult mai mare: 21% cred ca a fi independent inseamna sa locuiesti singur.

Același studiu a arătat că, deși majoritatea angajaților români lucrează în întregime din sediul companiei (66%), unii dintre ei au posibilitatea de a lucra în mod regulat de acasă (15%), iar 19% muncesc constant de la domiciliu sau în altă parte. În ceea ce privește beneficiile muncii la domiciliu (ocazional sau în mod constant), majoritatea respondenților (61%) au subliniat faptul că pot să-și facă propriul program, 55% au spus că se pot concentra mai bine, 53% % se simt mai relaxat, iar 35% au spus că sunt mai productivi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol