7 iunie 2022, 18:42

STUDIU. Statele Unite se pregătesc  de un nou val, de data aceasta cu tulpina britanică

America este din ce în ce mai îngrijorată cu privire la tulpina britanică, care practic dublează numărul de cazuri la fiecare zece zile. Se vorbește deja de un nou val, iar studiile confirmă acest lucru.

Varianta de coronavirus din Marea Britanie se propagă rapid în Statele Unite și amenință să provoace un nou vârf al epidemiei, potrivit unui studiu recent.

Un studiu publicat online duminică și nerevizuit încă de o terță parte, prezintă examinarea cea mai exhaustivă realizată până acum a propagării variantei B.1.1.7  în SUA.

O echipă condusă de cercetători de la institutul La Jolla’s Scripps Research Institute a analizat o jumătate de milion de eșantioane de teste colectate în întreaga țară din vara anului trecut.

Statele Unite se pregătesc  de un nou val. Varianta dominantă până în martie

Cercetătorii au descoperit că varianta britanică a fost introdusă în SUA prin mai multe puncte de intrare în noiembrie 2020 și, în ciuda unei frecvențe de detectare destul de reduse în prezent, ar urma să devină forma dominantă a virusului până în martie.

Echipa de oameni de știință a descoperit că rata de transmisie este cu cel puțin 35 – 45% mai mare decât la variantele comune și că prevalența se dublează la fiecare 10 zile, scrie 10news.com.

SUA sunt cea mai afectată țară din lume atât ca număr de morți, cât și ca număr de cazuri, cu peste 460.000 de decese la 27 de milioane de cazuri detectate, potrivit Universității Johns Hopkins.

Ultimul vârf a fost observat în această țară în 8 ianuarie și de atunci numărul de cazuri scade.

Varianta britanică ar putea însă să provoace un nou val, iar propagarea sa este foarte rapidă în Florida, potrivit studiului.

Marea Britanie s-a confruntat deja cu un val devastator de Covid-19 după ce B.1.1.7 a devenit tulpina dominantă în Regat. Varianta a fost de asemenea detectată în mai multe țări europene, precum Portugalia și Irlanda. Și în România au fost confirmate peste 50 de cazuri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol